Vad vi erbjuder

Ridlektioner, häst- och humanbehandlingarPrivatlektioner

Erbjuder privatlektioner hemma i vår nybyggda paddock. Lektionerna anpassas efter ekipaget behov och önskemål. Lägger stor vikt på ryttarens sits och inverkningar och att hästen ska jobba ergonomiskt och hållbart. Viktigt att hästen bygger upp sin kropp på ett hälsosamt och hållbart sätt.  Skynda långsamt! 

Erbjuder även privatlektioner och kurser på bortaplan mot en milersättning.

Visste du att du även kan rida en ridlektion med hyrd häst om du inte har egen häst, Segull och Freyr står till tjänst här hemma på gården! (Men viss ridvana krävs)

Hästbehandlingar

Behandlingarna anpassas efter hästen behov. Jobbar med en mer djupgående massageform, elektroterapi, laser, djupvåg/massagegun pro, kinesiotape, triggerpunkter och stretch.

Häst: Går noga igenom din häst genom palpering samt diskuterar och frågar mycket om hästen i träning och dess anamnes/skadehistorik kollar även på hästen i rörelse vid behov/möjlighet. Efter det gör jag en individanpassad behandling efter hästens behov och lägger upp en plan för eventuell fortsatt behandlingsupplägg. För alltid journaler efter varje besök.

Att tänka på innan och efter behandling: Se text nedan!

Träning av häst

Tar emot hästar på träning, tillridning, inridning och vidareutbildning i mån av tid och plats. Har två extra boxar i stallet med stora fina hagar till. Har även en nybyggd paddock med en rundkorall i, samt bra ridvägar i olika miljöer och terräng. 

Kontakta mig för mer info, bokning och planering!

Behandling av ryttare

Behandlingarna anpassar efter ryttarens/människans behov och önskemål. 

Jobbar med en mer djupgående massageform, elektroterapi, laser, djupvåg/massagegun pro, kinesiotape, triggerpunkter och stretch. Val av behandling anpassas efter behov, skadehistorik, diskusioner och eventuella tester för kunna hjälpa dig på bästa möjliga sett.  


Föreläsningar

- Ryttarens sits och inverkningar del 1
Det är en föreläsning i 2 delar en mer teoretisk och sen finns det en fortsättning med praktiska inslag. Här vill jag förmedla en djupare och större kunskap och ryttarens lodräta sits och varför man ska sitta i en lodrät sits och hur den påverkar våra kroppar i ridning och rörelse samt ge en djupare förståelse till era egna kroppar på ett så pedagogiskt sätt som möjligt. Sen vad som händer när vi sitter felaktigt och hur det påverkar vår sits, hästen och kropp. 

- Ryttarens sits och inverkningar del 2, (mer praktisk del)
Här går vi in mer specifikt på kroppens olika delar, hur vi kan stretcha, träna upp med enkla övningar och ge en större förståelse och känsla till sin egen kropp.

- Hur hästen bär ryttaren och hur hästens rygg fungerar och arbetar anatomiskt och biomekaniskt. 

- Anpassas även föreläsningar efter era mål inom mitt yrke. Som kanske öka förståelsen om hästens anatomi och biomekanik osv. Skräddarsyr föreläsningarna efter era önskemål.

Förmedling av häst

Går du i tankar att sälja din häst och vill ha hjälp. Vi lägger upp en individanpassad plan. Hjälper till med träning av hästen inför försäljning samt tar bilder, filmer och lägger ut annons. Finns med hela vägen till att vi har hittat ett passande hem till din häst. Väldigt viktigt att det känns rätt för både säljaren och köparen!  


- Hästens ryttaren spegelbild -
Mitt mål är att skapa en större och djupare förståelse till våran sits, vår kropp och dess inverkan på hästen!  


Info om mina behandlingar

Som Equiopat fördjupar jag mig i hästens mjukdelar och hästens rörelsemekanik. Jag börjar med att diskutera med ägaren/tränaren om hur hästen är och hästens skadehistorik eller annan viktig info, sedan palperar jag hästen ordentligt och väljer en passande behandling efter info, fynd och diskussion med ägaren och tränaren.  

Jag jobbar med en mer djupgående massageform, vilket betyder att den är ganska kraftfull. Till hjälp har jag även en elmaskin (diadynamiska strömmar) som jag använder som ett komplement och som hjälper mig att optimera mina behandlingar. Den är en stor hjälp vid spända och ömma muskler samt till senor och leder! Har även en Remuscle horsegun PRO som jag använder när jag vill påverka fascian, samt en mindre laser och kinesiotape. Använder mig även av triggerpunkter och stretch i mina massagebehandlingar.

Vill du veta mer är det bara att du hör av dig! 

Inför en behandling

- Din häst bör gärna vara torr och ren inför behandlingen
- Ska helst ha gått 7 dagar efter vaccination och inte stå på smärtlindrande preparat eller annan behandling.
- Gärna ett eluttag i närheten och tillgång till vatten (räcker med en hink)
- Meddela innan om inplanerad tävling eller träning
- Viktigt att din häst är frisk och att det inte finns någon häst i stallet som är dålig.
 

Att tänka på efter en behanling

- Viktigt med tillgång till vatten efter behandling
- Din häst skall hållas varm efter behandling
- Vanligt med 2 "ryggfria" dagar efter behandlingen, markarbete går bra.