Om mig

Mitt namn är Elin Vidberg och jag är 32 år gammal och kommer från en liten by som heter Norberg, ligger i  norra Västmanland där jag är uppväxt på mina föräldrars hästgård Karsbo Gård som dom köpte 2002. Det var också i Norberg som jag startade E. Vidbergs Islandshästar och drev det på Karsbo Gård innan jag flyttade söderut. Idag bor jag tillsammans med min sambo, två barn och en hund på en "gård" i Älvsered. Jag har två av min hästar hemma i stallet, min hingst Segull och min valack Freyr. Har även ett avelssto Stjörnudis ihop med min mamma uppe på min föräldragård i Norberg samt en snart ettårig unghingst som står hos Frida på Forsens Islandshästar som är efter Segull och Stjörnudis .

Jag har sedan barn alltid varit runt hästar. Började på ridskola när jag var 4 år och kom in på Islandshästar när jag var 8 år och där blev jag kvar.

Gick Gymnasiet på Wången profil islandshäst som gav mig tre riktigt lärorika år med studier i hästkunskap, träning av hästar, instruktörskunskap, tog även montélicens och ponnylicens och gjorde även praktik på flertal gårdar i Sverige och på Island. Samt jobbat på flera gårdar i Sverige och gården Vorsabae II på Island efter gymnasieåren.

Mellan 2013-2015 utbildade jag mig till Equiopat, Massageterapeut på human och Lokaldomare för islandshästar. Och från 2015 tills idag har jag även jobbat som lärare och mentor på UPH Academy med utbildningarna i häst- och humanfriskvård, med lite paus för föräldraledighet. Dessa år har verkligen varit väldigt lärorika och givit mig mycket erfarenhet i dom olika disciplinerna som hoppning, dressyr, trav, western, fälttävlan och Islandshästar från hobbynivå till elitnivå. Hoppar även in extra vid behov som lärare på UPH Academy. Det är ju så roligt att få undervisa och jag vill inte släppa det helt!

2012 startade jag E. Vidbergs Islandshästar och har under åren haft det som en sidosyssla men från iår 2023 har jag valt att helhjärtat satsa på mitt eget företag med stort fokus på ridlektioner och behandlingar av häst och människa. Har även påbörjat en utbildning till Ekonomiassistent och Redovisningskonsult på övrig tid.


Paddocken 

Nu i april blev vår nya paddock helt klar, den är ca. 25 x 43 m med en flyttbar rundkorall på ena sidan. Kommer även att byggas några rasthagar i anknytning till paddocken längre fram.

Stallet 

Stallet ligger i angränsning till min sambos åkeri. Så vi har verkligen våra jobb och största intressen vägg i vägg. Sen ligger vårt hus på andra sidan hagen. Vi har ett stall med 4 boxar och sadelkammare. En väldigt stor och fin hage med tillhörande liggstall. Går att dela upp hagen till tre hagar i bra storlekar. Det finns även en nybyggd paddock med en rundkorall i mitten och många fina ridvägar i varierande terräng och underlag. I byn finns även Ätrabygdens ridklubb med utebanor och ridhus.

Finns även tillgång till ett stort och fint fikarum, mindre föreläsningssal samt dusch och toa som är nybyggt. Perfekt vid kursen hemma på gården. Mina utbildningar genom åren:

 • Cert. Equiopat 
 • Djurvårdare på Häst Nivå II 
 • Massageterapeut human
 • Lic. Personlig tränare hos Intensive PT
 • Lokaldomare Islandshäst
 • Gymnasiet Wången profil Islandshäst
  (Hästskötarexamen, tappskokompetens, ungdomsledare,
  instruktörskunskap A-C, ponnylicenskurs, montélicens kurs m.m.)


Extra kurser:

 • Stötvågskurs hos Medema
 • Tredagars kurs "Whole Horese Dissections" med Ivana Ruddock-Lange
 • Kinesiologi häst hos Animotion Rehab
 • Kinesiotape kurs human (Bodytech Basic coure och Level II Idrottskador)
 • VBR del 1 Equestrian Fysio